Sunday, July 29, 2012

Väga lihtne tomatisupp

Tomatisupp, mis tuli jutuks Horvaatiast Tallinnasse sõites ja mis sai poolkogemata mingi õhtusöögi käigus leiutatud.

2 purki purustatud tomateid
300 g hakkliha
1 sibul
3 küüslaugu küünt
1 pakk vahukoort või hoopis merevaiku
1 kanapuljongi kuubik (Knorr)
soola-pipart
värket basiilikut kui soovid (võib asendada ka kuivatatud kraamiga)

Haki sibul peeneks ja prae pannil hästi pehmeks. Lisa hakkliha ja küüslauk. Pruunista ja maitsesta soola-pipraga. Liiguta kogu kupatus potti (või toimeta praadimine kohe alguses poti põhjas). Lisa pool l keema aetud või kuuma vett ja pane sisse puljongikuubik. Lisa purustatud tomatid ja keeda veidi. Lõpus lisa pakk vahukoort või merevaiku ja timmi maitse soola-pipraga parajaks. Maitsesta värske või kuivatatud basiilikuga (kui kuivatataud, siis lisa koos puljongi-tomatiga, kui värske siis kõige lõpus).

No comments:

Post a Comment