Suppi läheb:
500-700 g kondiga kanatükke (rinnak, koivad, kintsud)
1 sibul
2-3 porgandit
1 selleri vars
5-6 kartulit
5 tera musta pipart
3 terva vürtsi
1 loorberi leht
soola ja pipart
soovi korral väikseid nuudleid ja tilli maitsestamiseks
1) Pane potti kanatükid, veeranditeks lõigatud sibul, kooritud porgandid, pooleks (või kolmeks lõigatud) selleri vars, pipraterad, vürts ja loorberileht. Kata kõik külma veega. Maitsesta 1 tl soolaga
2) Aja vaiksel tulel keema ja koori ära peale tekkinud vaht
3) Keeda vaiksel kuumusel (nii et pind veidi mullitab) ca 40 minutit
4) Kurna puljong ja aja uuesti keema
5) Puhkasta kana kontidest (enne lase veidi jahtuda) ja tükelda väiksemaks. Lisa suppi (ja by suppi I mean supi sisse:)
6) Viiluta porgandid ja lisa potti
7) Koori ja tükelda kartulid ja lisa potti
8) Keeda 10 minutit, kuni kartulid on pehmed. Kui soovid, lisa poole pealt ka väikseid nuudleid
9) Timmi maitse soola-pipraga parajaks, lisa peale hakitud värsket tilli. Kui on.
No comments:
Post a Comment